Dobro došli na službene stranice Centra za kulturu u Veloj Luci.


Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/czkvlhr/public_html/templates/gk_publisher/lib/framework/helper.layout.php on line 109

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/czkvlhr/public_html/includes/application.php on line 595

Pozivamo Vas na otvorenje izložbe Paule Franulović Žuvele

  • Kategorija: Informacije
  • Napisao/la Administrator

Čast nam je pozvati Vas na otvorenje izložbe radova Paule Franulović-Žuvele u subotu, 15.07.2017. u 21:30 sati u galeriji Centra za kulturu Vela Luka.
Veselimo se Vašem dolasku!

Paula Franulović-Žuvela rođena je u Dubrovniku 1972. godine. Osnovnu školu završila je u Veloj Luci, a srednju školu u Dubrovniku. Živi i stvara u Veloj Luci i bavi se slikanjem, izradom nakita i kamenih kućica, kula, svjetionika i sl. Sudjelovala je na skupnim izložbama u Veloj Luci i Dubrovniku.

Godine 2013. osnovala je kulturno-umjetničku udrugu „Naši trudi“ i bila je prva predsjednica ove udruge čije je cilj okupljanje afirmiranih i neafirmiranih umjetnika i kreativaca s otoka Korčule i šire, koji izrađuju unikatne proizvode izrađene uglavnom od autohtonih prirodnih materijala.

Svojim kontinuiranim kreativnim djelovanjem Paula Franulović-Žuvela doprinijela je kulturno-turističkoj ponudi u mjestu stvorivši prepoznatljiv velolučki kameni suvenir kojeg su prepoznali stanovnici Vele Luke i njeni brojni posjetitelji.

Godine 2016. Paula Franulović-Žuvela dobila je nagradu za najbolji suvenir grada Splita što je rezultiralo dobivanjem izlagačkog prostora za udrugu „Naši trudi“ na Voćnom trgu u Splitu.

Izložba 2017. u Galeriji Centra za kulturu Vela Luka njena je prva samostalna izložba na kojoj se predstavlja radovima izrađenim u autohtonom kamenu, a inspiriranim tradicijskom lokalnom gradnjom. To su uglavnom minijaturni objekti poput kamenih kućica centralnog tlocrta, svjetionici, kamene posude za cvijeće i sl. Ponekad na kamenu podlogu smješta po nekoliko objekata centralnog tlocrta tvoreći bajkovita minijaturna skloništa sa zajedničkim stolom i klupama u središtu, svjetionike pretvara u dekorativne lampe za kućnu upotrebu, a u kamene posude za cvijeće sadi domaće ukrasne biljke, uglavnom sukulente koje najčešće susrećemo u otočnim vrtovima. Predmete izrađuje u svom domu koji je ujedno i atelje ove svestrane velolučke autorice. Inspiraciju za stvaranje kao i materijal za rad pronalazi u svom najužem  okolišu.

Glazbeni gost na otvorenju izložbe je klapa „Bracera“ Osnovne škole Vela Luka.