Otvorena izložba Oliver u Luci/Luka u Oliveru

27. srpnja u atriju Centra za kulturu otvorena je izložba "Oliver u Luci/Luka u Oliveru" čime je i službeno započela manifestacija "Trag u beskraju", manifestacija pokrenuta prošle godine, u znak sjećanja na velikog glazbenog umjetnika Velolučanina Olivera Dragojevića.

Izložba je koncipirana od 40 fotografija koje je ustupila njegova obitelj i njegovi bliski prijatelji, a popraćena je odabranim stihovima iz njegovih pjesama. Izložbom se nastojalo prikazati neraskidivu vezu velikog glazbenika s Velom Lukom i koliko mu je ona značila, a ujedno čini temelj za daljnje prikupljanje dokumentarne građe vezane za Olivera i buduću memorijalnu zbirku.

Na početku večeri okupljene je pozdravio dr.sc. Dinko Radić koji je pritom naveo naredno preoblikovanje prostora Centra za kulturu i postavljanje muzejske zbirke te interpretacijskog središta posvećenom Oliveru.

Potom se posjetiteljima obratila autorica izložbe, viša kustosica Rada Dragojević Ćosović koja je kao cilj izložbe istaknula prikazivanje Olivera u opuštenom izdanju, daleko od svjetla reflektora i uloge velike zvijezde, kao i ukazivanje njegove ljubavi prema moru, ribolovu, brodovima, spontanom i opuštenom druženju s bliskim prijateljima.

Povodom otvaranja izložbe okupljene je pozdravila i načelnica općine Vela Luka Katarina Gugić, koja se pritom zahvalila svima koji su pomogli pri realizaciji izložbe u prostoru u kojem će biti smještena Memorijalna zbirka "Oliver Dragojević", projekt koji je pokrenut protekle dvije godine na inicijativu obitelji Dragojević uz pomoć Ministarstva kulture, a čiji se početak realizacije očekuje ove jeseni.

Otvaranje je održano u ugodnoj atmosferi, uz poštivanje epidemioloških preporuka, a cjelokupan događaj s glazbenim izvedbama upotpunila je mješovita klapa Folklornog društva "Kumpanija".

Izložba "Oliver u Luci/Luka u Oliveru" može se pogledati radnim danom od 9 do 15 sati i od 18 do 22 sata te subotom od 9 do 14 sati, izložba će biti otvorena do 30. rujna.