Održano predavanje "Otočna Odiseja 2019"

 
U petak, 6. prosinca 2019. u Galeriji Centra za kulturu Vela Luka održano je predavanje naziva “Otočna odiseja 2019 – Dalmacija” Marka Kovača. Na početku večeri okupljene su pozdravile i predavača najavile Anita Borovina, ravnateljica Narodne knjižnice „Šime Vučetić“ i Ranka Padovan.
Uslijedilo je zanimljivo predavanje Marka Kovača, magistra fizičke geografije koji već 6 godina radi kao vodič u avanturističkom turizmu, a „Otočna Odiseja“ tek je jedna od njegovih brojnih pustolovina. Marko je prošle zime u 41 dan obišao 32 svjetionika, prešavši 1070 kilometara veslajući u kajaku. Glavni cilj pothvata bila mu je promocija svjetionika s turističkog, kulturno-povijesnog aspekta ali i promoviranje kajakarenja kao aktivnog oblika odmora za kojeg smatra da je kao sport trenutno nedovoljno prepoznat u Hrvatskoj. Okupljenima je ispričao kako je došao na ideju za ovaj uistinu težak i neobičan pothvat, kojom je rutom veslao, koje je dogodovštine na putovanju imao te iznio planove za buduće pothvate. Predavanje o svojoj neobičnoj avanturi upotpunio je s prekrasnim kvalitetnim fotografijama i videima koje je zabilježio tijekom putovanja.
Bilo je uistinu zanimljivo poslušati predivnu, nesvakidašnju i napetu priču koju očekujemo nakon nekih novih pustolovina u kojima mu želimo puno sreće, bonaca i lijepog vremena.

 


Ispis   E-mail