Otvorena izložba splitske slikarice Lili Gluić u galeriji Centra za kulturu Vela Luka

U četvrtak, 17. 03. 2016. s početkom u 19 sati u galeriji Centra za kulturu Vela Luka otvorena je izložba splitske slikarice Lili Gluić pod nazivom  „Sve moje tišine“. Izložba je organizirana povodom Dana općine Vela Luka i blagdana sv. Josipa, zaštitnika Vele Luke pa su izloženi radovi tematski uglavnom vezani za sakralnu arhitekturu na području zapadnog dijela otoka Korčule, ali i za dalmatinski krajolik i motive iz Kristova života.

Na izložbi je prikazano tridesetak djela rađenih u tehnikama  akril i akvarel, a posjetitelji se kroz prezentirane radove susreću s crkvama na području Vele Luke od minijaturne crkve sv. Vicenca do crkve Gospe od Milosti, Župne crkve sv. Josipa i drugih.

Na izložbi su prezentirane, osim sakralnih objekata u Veloj Luci, suhozidne građevine centralnog tlocrta tzv. vrtujci kojih na širem području velolučke općine ima petnaestak, kao i nekoliko primjeraka tipične kamene stambene gradnje u Dalmaciji.

Osim navedenih motiva ova svestrana splitska umjetnica velolučkih korijena naslikala je nekoliko djela s prikazima Bogorodice s Djetetom, Sv. Josipa s Isusom te nekoliko djela s motivom Krista na Križu od kojih je jedna bila izložena u Muzeju Mimara 2012. na V. trijenalnoj izložbi Pasionske baštine.

Izložbu je organizirala i otvorila voditeljica galerije Centra za kulturu Vela Luka prof. Rada Dragojević Ćosović, a prilikom otvorenja nastupila je mješovita klapa Folklornog društva „Kumpanija“.
Izložba ostaje otvorena do 31. 03. 2016. i može se pogledati radnim danom od 8 do 15 sati.
Grupni posjeti izložbi mogu se organizirati u kasnijim satima uz prethodnu najavu na 813-602.

FOTOGALERIJA


 


Ispis   E-mail