Otvorena izložba radova polaznika likovne sekcije "Val" Osnovne škole Vela Luka

U petak, 17. 03. 2017. u 19 sati u galeriji Centra za kulturu Vela Luka u sklopu programa obilježavanja Dana općine Vela Luka i blagdana sv. Josipa otvorena je izložba radova polaznika likovne sekcije „Val“ Osnovne škole Vela Luka.

Na izložbi je prezentirano dvadesetak učeničkih radova koje su polaznici likovne sekcije „Val“ od listopada prošle godine pa do ožujka 2017. godine radili uz vodstvo nastavnika likovnog odgoja Damira Telente.

Na izložbi su prezentirani radovi petnaest učenika od petog do osmog razreda, a to su: Elena Da Poian, Nina Prizmić, Tihana Franulović, Rina Dragojević, Renata Tomasi, Martina Stipković, Marija Manestar, Lucija Marić, Nika Dragojević, Ruža Mikulandra, Anita Borovina Vranješ, Lana Mirošević, Barbara Ančić, Diana Dragojević i Domagoj Markov.

Učenici su pod vodstvom profesora Damira Telente naslikali radove po uzoru na djela poznatih domaćih i stranih umjetnika od Marina Tartaglie, Đure Pulitike pa do djela impresionista, postimpresionista  i poentilista (Edgar Degas, George Seurat, Vincent Van Gogh , Claude Monet i drugi), najznačajnijeg umjetnika renesanse Leonarda da Vincija i ekspresionista Franza Marca.
Učenici su se kroz rad likovne sekcije „Val“ upoznali s različitim likovnim tehnikama i umjetničkim pravcima i  s poznatim i manje poznatim djelima brojnih umjetnika te su ih na svoj način interpretirali. Također, učenici su sudjelovali u procesu postavljanja izložbe u galeriji Centra za kulturu Vela Luka.

Prilikom otvorenja izložbe govorili su voditeljica galerije Centra za kulturu Vela Luka viša kustosica Rada Dragojević Ćosović i ravnatelj Centra za kulturu Vela Luka dr. sc. Dinko Radić koji su naglasili važnost likovnog odgoja i razvijanja kreativnosti kod mladih te se zahvalili profesoru Damiru Telenti na suradnji i naglasili njegovu posvećenost svome radu. Na otvorenju izložbe nastupile su polaznice Osnovne glazbene škole iz Korčule Marija Poša, Sara Fabris i Jana Cvita Matić koje su na mandolinama uz vodstvo profesora Gabrijela Tomića izvele nekoliko skladbi Dvoŕaka i Vivaldija.

Izložba ostaje otvorena do 28. 03. 2017.

FOTOGALERIJAIspis   E-mail