Otvorena izložba „Duh planine dah planine"

U petak, 7.lipnja 2019. je u galeriji Centra za kulturu Vela Luka otvorena izložba pod nazivom „Duh planine dah planine“. Na izložbi su predstavljene 24 fotografije Hrvatskog planinarskog društva „Mosor“ koje već 19 godina za redom u suradnji sa Foto klubom Split organizira izložbe i javnosti prezentira ljepote prirode i aktivnosti zaljubljenika u planinarenje.

Potaknuti iznimnom kvalitetom fotografija članovi planinarskog društva „Mareta“ inicirali su gostovanje izložbe „Duh planine dah planine“ u velolučkom Centru za kulturu gdje će je posjetitelji imati priliku razgledati naredna dva tjedna. Podijeljene u 5 cjelina ( Blenda22, Oku lijepo, Planina i mi, Speleologija i Via Dinarica ), fotografije prikazuju planinarske pejzaže, planinarenje, planinarske događaje, alpinizam, speleologiju, sportsko i klasično penjanje na stijene, visokogorstvo, planinarsko trčanje, turno skijanje, planinarsku floru i faunu te makro i apstraktnu planinarsku fotografiju.

Viša kustosica i voditeljica galerije Centra za kulturu Vela Luka Rada Dragojević Ćosović čestitala je na doprinosima Hrvatskog planinarskog društva „Mareta“ kvaliteti življenja u Veloj Luci i izrazila zadovoljstvo suradnjom s „Maretom“. Nadalje, Dragojević Ćosović istaknula je da je izazov s kojim su se u koštac uhvatili autori ovih fotografija bio napraviti fotografiju koja će na najbolji mogući način prikazati kakva planina može biti u svoj svojoj ljepoti i surovosti.

Prilikom otvorenja izložbe prisutnima se obratio član „Marete“ Frano Vlašić koji se je zahvalio svima koji su pomogli pri realizaciji izložbe te svih pozvao na uključenje u aktivnosti planinarskog društva „Mareta“ koje u Veloj Luci aktivno djeluje već devet godina. Aktivnosti “Marete” prvenstveno uključuju izlete, ali i čišćenje zaraslih puteva, markiranje i održavanje novih planinarskih staza, pomaganje u organizaciji sportskih takmičenja, stručno osposobljavanje svoga članstva i promicanje planinarstva kod mladih.

FOTO GALERIJA


Ispis   E-mail