Humanitarna izložba za Slavoniju

Humanitarna izložba likovnih radova otvorena je u Galeriji Centra za kulturu Vela Luka. Izložbu su organizirali  Centar za kulturu  i likovna udruga „Naši trudi“ iz Vele Luke, a izložbi su se, osim članova Udruge, odazvali i drugi  kreativci iz Vele Luke. Radove za izložbu dalo je ukupno 16 izlagača.

 

- Od prodaje radova prikupljeno je ukupno 3.088 kuna i sav prihod namijenjen je ugroženima s poplavljenih područja Slavonije – rekla je predsjednica Udruge „Naši trudi“ Paula Franulović Žuvela.

Uz riječi zahvale brojnoj publici na odazivu, izložbu je otvorila Paula Franulović Žuvela. Na otvorenju pjevala je velolučka klapa „Vela Luka-Proizd“, a prigodnim govorom publici se obratila i voditeljica Galerije Centra za kulturu Vela Luka Rada Dragojević Ćosović koja je istaknula simboličan karakter ove izložbe i podsjetila na plimni val koji je pogodio 1978. Velu Luku i mjestu nanio ogromnu materijalnu štetu.  Uz brojne domaće i strane posjetitelje, otvorenju izložbe je nazočio velikan hrvatskog glumišta Špiro Guberina i dugogodišnja urednica HRT-a Milka Ganza.

Voditeljica Galerije Rada Dragojević Ćosović na kraju je pozvala prisutne da nazoče otvorenju izložbe fotografija Budimira Željka Keka sutra u Galeriji CZK.

Domjenak za izložbu pripremile su članice Udruge „Katarina Zrinska“.

Izvor: Dubrovački vijesnik


Ispis   E-mail