Otvorena izložba fotografija Željka Budimira Keka

Sinoć se je u prepunoj Galeriji Centra za kulturu Vela Luka otvorena izložba fotografija Željka Budimira Keka. Otvorenje je započelo klapskom pjesmom u izvedbi mješovite klape Folklornog društva “Kumpanija”. Izložbu je otvorila voditeljica Galerije CZK Rada Dragojević Ćosović rekavši da je autor fotografija Željko Budimir Keko zaljubljenik u fotografiju kojoj pristupa iz ugla promatrača strastveno bilježeći svijet oko sebe, te da poseban interes pokazuje za portretnu fotografiju, a omiljena tema mu je ulična fotografija.

 

- Večeras se osjećam nevjerojatno. Stvarno mi je čast biti dio ove noći, dio Luškog lita. Galerija na čelu sa Radom I organizacija  je fenomenalna, na visokom profesionalnom nivou. Ne mogu vjerovati  da je ovako lijepa noć.  Jednom riječju ponosan sam. Kroz moje slike pokušavam oživjeti I dočarati prizore I ljude u svoj ljepoti I raznolikosti sa željom da doživljaj  podijelim s drugima  - rekao je autor prekrasnih fotografija.

Keko (1972.) je rođen u Trebinju, a trenutno živi , radi I stvara na relaciji Trebinje, Dubrovnik, Vela Luka. Četiri svoje fotografije izložio je 2010. u Miami Dade County Auditorium . Iza njega su dvije samostalne izložbe “Creative Mess” I “Kratke priče” u Trebinju, samostalne izložbe “Nostalgija”  2013. i  “Miris grada” 2014. u Geteburgu,  te  2013. godine u Sarajevu  “I don’t want to be a shadow”. Sa svojim fotografijama je sudjelovao na nekoliko klupskih izložbi, a na posljednjoj je osvojio prvu nagradu za kolekciju fotografija “Quatro fumare”.

Izvor: Dubrovački vijesnik


Ispis   E-mail