''Prešućeni rat-korčulanski kotar u I. Svjetskom ratu''

U petak, 21. studenog s početkom u 20 sati u galeriji Centra za kulturu Vela Luka otvorena je izložba „Prešućeni rat-korčulanski kotar u I. svjetskom ratu“. Izložba je realizirana u suradnji Arhivskog sabirnog centra Korčula – Lastovo i Centra za kulturu Vela Luka, a na izložbi su prezentirani dokumenti, fotografije i prikupljeni predmeti iz vremena I. svjetskog rata.

 

Na izložbi je prezentirana i umjetnička instalacija posvećena poginulim Velolučanima u Prvom svjetskom ratu, rad akademskog kipara Ante Marinovića. O samoj izložbi je govorio kustos izložbe prof. Tonko Barčot, a brojne posjetitelje je pozdravio načelnik općine Vela Luka Tonko Gugić. Program je vodiila kustosica velolučkog Centra za kulturu prof. Rada Dragojević Ćosović.

Osim dokumenata iz vremena Prvog svjetskog rata, na izložbi se mogu vidjeti vojne uniforme, škrinja, vojnički pribor za jelo, vojnički dnevnici, ordeni, fotografije itd. Većinu ove građe ustupili su Velolučani koji izložene predmete desetljećima čuvaju u svojim domovima. Izložba ostaje otvorena do 3. prosinca 2014.

Izvor: Dubrovački vjesnik - Dina Cahun


Ispis   E-mail