Predstavljena zbirka poezija Dobrile Franetović Kuzmić

U galeriji Centra za kulturu predstavljene su zbirke poezije autorice Dobrile Franetović Kuzmić u okviru manifestacije “Proljeće s Vučetićem”, u organizaciji Narodne knjižnice “Šime Vučetić”, Centra za kulturu i Društva hrvatskih književnika.

 

"Holte s pumnjom priko žola" zbirka je poezije pisana na starigradskom i velolučkom govoru, te na standardu autorice Dobrile Franetović-Kuzmić. Nenametljivo i samozatajno autorica je čitala stihove razgaljujući dušu nazočnih s temama iz svakodnevnog otočkog života. Lirski ugođaj upotpunila je mješovita klapa FD Kumpanija.

Manifestacija “Proljeće s Vučetićem” povodom obilježavanja rođendana akademika Šime Vučetića, hrvatskog književnika rođenog 21. ožujka 1909. U Veloj Luci, započela je najtečajem za literarne i likovne radove za sve osnovce i srednjoškolce s ciljem popularizacije njegovog književnog opusa na temu “Ovo je luka moga mjesta”, u organizaciji Narodne knjižnice “Šime Vučetić”.

Manifestacija se završava sutra polaganjem vijenaca na grob spomen ploču rodne kuće Šime Vučetića i predavanjem Božidara Petrača, predsjednika Društva hrvatskih književnika, uz pjesnički recital i proglašenje najboljih literarnih i likovnih radova. Početak je u 20 sati.

Izvor: Dubrovački.hr


Ispis   E-mail