Predstavljena kuharica "Radost zdravog i brzog kuhanja" Katy Padovan

Kultura Hitova: 1493

U ponedjeljak, 19. kolovoza 2019. u atriju Centra za kulturu Vela Luka, održano je predstavljanje kuharice „Radost zdravog i brzog kuhanja“ Katy Padovan. Navedena knjiga drugo je objavljeno djelo svestrane autorice,

svoju prvu knjigu pod nazivom „Agis nevin optužen“ izdala je 2013. godine, a osim dvije knjige iza sebe ima i održanu izložbu „Radova na svili i ulja na platnu“.

Sinoćna promocija otvorena je tradicionalnom klapskom pjesmom u izvedbi mješovite klape F.D. „Kumpanija“ nakon čega je o povezanosti glazbe s hranom kao i o samoj knjizi prisutnima pričao moderator promocije, prof. Tonko Barčot. Nekoliko zanimljivih izreka o hrani, poneke recepte iz kuharice i recenziju Josipa Žuvele, viteza gastronomije mediteranskih i europskih regija, okupljenom mnoštvu pročitala je Anita Borovina, ravnateljica Narodne knjižnice „Šime Vučetić“.

Večer je protekla u ugodnoj atmosferi a pred kraj publici se obratila i sama autorica Katy Padovan koja je navela koji su je motivi ponukali da tijekom života prikuplja recepte i potom ih objavi. Naposljetku se zahvalila svima koji su joj pomogli i dali podršku u pisanju ove knjige.

Autorica je izdavanjem kuharice ispunila svoju želju da mlađim naraštajima u naslijeđe ostavi stečena znanja i vještine zdravog i brzog kuhanja. Njen rad predstavlja značajan doprinos hrvatskom korpusu gastronomskih izdanja na čemu joj od srca čestitamo!

Galerija fotografija:

Ispis