Povodom međunarodnog Dana muzeja "Šibenska priča" u Veloj Luci

Povodom Međunarodnog dana muzeja čija je ovogodišnja tema „Muzeji i kulturni krajolici“sinoć je  u galeriji Centra za kulturu Vela Luka otvorena izložba fotografija „Šibenska priča Roberta Andrejaša“. Na izložbi je prezentirano 168 crno-bijelih fotografija s motivima iz Šibenika, nastalih u rasponu od sedam godina.

Sve izložene fotografije autor je snimao u ranim jutarnjim satima, a motivi su šibenska stambena i sakralna arhitektura, razni gradski objekti od javnog značaja, ali i brojni elementi arhitekture poput prozorskih otvora, vrata, fasada, zvonika, prolaza, niša itd. Osim fotografija, na izložbi je prezentirana audio-vizualna instalacija sa šibenskim fotografijama Roberta Andrejaša uz glazbenu podlogu norveškog glazbenika Ugressa.

Izložbu je otvorila voditeljica galerije Centra za kulturu Vela Luka Rada Dragojević Ćosović koja je istaknula umjetničku vrijednost izloženih fotografija i sposobnost autora da putem fotografija ne samo bilježi nego interpretira arhitekturu, a publici se obratio i autor fotografija fotograf i producent Robert Andrejaš koji je posjetiteljima objasnio proces nastanka fotografija i svoju motivaciju te koliko je i kako Vela Luka utjecala na formiranje njegove umjetničke osobnosti.

Na otvorenju izložbe nastupila je mješovita klapa FD „Kumpanija“ koja je izvela dvije pjesme i nastupom oduševila publiku.Izložba ostaje otvorena do 2. 06. 2016.

Izvor: Dubrovački.hr


Ispis   E-mail