Predstavljen roman „Pristanište“ autora Darka Šeparovića

U ponedjeljak, 2. kolovoza u atriju Centra za kulturuje predstavljen roman „Pristanište“, autora Darka Šeparovića. Velolučanin Darko Šeparović objavljivao je poeziju i prozu te književne osvrte i intervjue u Zarezu, Quorumu, Autsajderskim fragmentima,.. Za rukopis "Privikavanje" pohvaljen je na natječaju za nagradu "Goran za mlade pjesnike 2012.", a rukopis "Autopilot" nagrađen je nagradom "Na vrh jezika" i oknjižen 2015. godine.
Nakon romana prvijenca naziva "Krvotok" Darko Šeparović objavljuje svoj drugi roman "Pristanište" koji po svom izlasku ima odličan odjek kod kritike i publike. Novi roman donosi priču o kraju jedne ljubavi (no, može se reći, i o njenom početku), priča prati lika koji nakon što ga Ona napusti, odlučuje skinuti drvo s kuće u kojoj živi, pa od njega marljivo, predano i precizno gradi brod. Naizgled jednostavna radnja – gradnja broda – temeljni je motiv ove priče, kojeg autor produbljuje moćnom deskripcijom i intrigantnim pjesničkim slikama. Kako u svojem proznom prvijencu "Krvotok", tako i u "Pristaništu", autor od čitatelja zahtijeva koncentraciju, upotrebu imaginacije prilikom iščitavanja pjesničkih opisa, a krucijalni preokret u radnji ostavlja za sam kraj romana.
Koje je motive i ideje imao prilikom nastanka djela, o drvu kao metafori i inspiraciji prilikom pisanja "Pristaništa" je u sklopu promocije publici pričao sam autor romana Darko Šeparović, uz kojeg su u programu sudjelovali Seid Serdarević vlasnik i urednik izdavačke kuće "Fraktura", Frano Mašković koji je čitao pojedine ulomke romana, dok je okupljene u ime organizatora pozdravila ravnateljica Narodne knjižnice Šime Vučetić, Anita Kosović.
 
 
 
 
 
 
 

 


Ispis   E-mail