Otvorena izložba "Vodeni biseri jadranskih otoka"

U petak 17.svibnja 2019. u Galeriji Centra za kulturu Vela Luka otvorena je izložba "Vodeni biseri jadranskih otoka". Izložba je otvorena povodom Međunarodnog dana muzeja

čija je ovogodišnja tema prema naputku ICOM-a (Međunarodni savjet za muzeje) bila "Muzeji kao središta kulture: budućnost tradicije",napomenula je otvorenjem izložbe fotografija Udruge Hyla Rada Dragojević Ćosović, viša kustosica i voditeljica galerije velolučkog Centra za kulturu, koja je organizirala izložbu i naglasila važnost očuvanja lokvi na otoku o kojima postoji odredba i u Korčulanskom statutu. Prilikom otvorenja o vlažnim staništima s aspekta ekologije i turizma govorila je i djelatnica Centra za kulturu Petra Surjan, magistra ekologije u kulturi i turizmu.
Izložbu je otvorila Ranka Padovan, diplomirana pravnica i ekološka aktivistkinja koja je surađivala s Udrugom Hyla 2017. godine kada je udruga na otoku Korčuli obilazila vlažna staništa i održala predavanja o vlažnim staništima i bioraznolikosti.Na izložbi je prezentirano tridesetak fotografija vlažnih staništa na Krku, Rabu, Lastovu, Mljetu i Cresu,popraćene informativnim tablama i glinenim modelima životinja koja obitavaju na vlažnim staništima, a izradila su ih djeca s poteškoćama s vidom, polaznici Centra Vinko Bek u Zagrebu.


Ispis   E-mail