Otvorena izložba Veloluških kreativaca

U petak, 13. prosinca u galeriji Centra za kulturu Vela Luka otvorena je izložba „Veloluški kreativci“ kulturno-umjetničke udruge „Naši trudi“. U sklopu izložbe svoje je radove predstavilo čak deset izlagača, s ciljem prezentiranja otoka, Dalmacije i Mediterana te obogaćenja lokalne kulturno-umjetničke ponude.

 „Veloluške kreativce“ čine: Paula Franulović Žuvela, Dragan Dragojević, Milena Borovina, Anita Dragojević, Drijana Surjan, Neira Mujan, Jagoda Oreb Domljanović, Tonči Šeparović, Gordana Prižmić i Vuk Oreb.

Torbe, lutke, ukrasne kutije, drvene i kamene skulpture, razne slike i satovi prostor su galerije u ovo predblagdansko vrijeme uistinu ukrasili na poseban i naobičan način. Radovi izrađeni tehnikama poput klesarstva, rezbarenja, slikanja, kukičarenja, uglavnom su dekorativne svrhe a dio ima i svoju upotrebnu vrijednost.

Prilikom otvorenja izložbe publici su se obratili viša kustosica Rada Dragojević Ćosović, ravnatelj Centra za kulturu dr. sc. Dinko Radić i predsjednica Udruge „Naši trudi“ Jagoda Oreb Domljanović, koja se zahvalila Centru za kulturu na višegodišnjoj podršci i suradnji, članovima udruge na trudu, radu i kreativnosti, kao i svim posjetiteljima koji su dolaskom podržali rad udruge.

Izvedbom tradicionalnih dalmatinskh pjesama događaj je upotpunila mješovita klapa Folklornog društva "Kumpanija".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ispis   E-mail