Najava mobilne izložbe Hrvatskog prirodoslovnog muzeja: „Zaštita i očuvanje europskih morskih kornjača“

¸
Mobilna izložba Hrvatskog prirodoslovnog muzeja, „Zaštita i očuvanje europskih morskih kornjača“ fotografijama i zanimljivim pričama približava i informira o životu ovih simpatičnih tihih moreplovaca, ali nas upućuje što i kako učiniti ako uočimo ili pronađemo morsku kornjaču te kako možemo svi zajedno pomoći u njihovoj zaštiti. Djeci i mladima na raspolaganju je edukativni i zabavni materijal o morskim kornjačama.
Izložba je dio muzejskog europskog projekta o istraživanju i zaštiti morskih kornjača: „Zajedničke akcije za poboljšanje statusa zaštite i očuvanja populacija morskih kornjača Europske unije-Life Euroturtles“.
Radi se o projektu istraživanja i zaštite morskih kornjača Jadranskog i Sredozemnog mora, glavate i zelene želve s ciljem podizanja svijesti javnosti o njihovoj ugroženosti i potrebi zaštite.
U projektu sudjeluju partneri iz šest zemalja Europske Unije – Hrvatske, Italije, Slovenije, Grčke, Cipra i Malte. Uz HPM partner iz Hrvatske je Plavi svijet Institut za istraživanje i zaštitu mora. Sam projekt je započeo 2016., a završava ove 2021. godine. Projekt sufinancira Europska unija, a podržavaju ga Grad Zagreb i Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja RH.
Izložba se može razgledati danas 13. 9. 2021. s početkom u 12 sati pa do 20 sati i sutra, 14. 9. 2021. od 9 do 20 sati u atriju Centra za kulturu Vela Luka.
Autor izložbe: doc.dr.Draško Holcer
Suradnici: prof. dr. sc. Bojan Lazar, dr. sc. Paoulo Casale
Suradnica u programu: Renata Brezinščak

 


Ispis   E-mail