Izložba Frane Franulovića "Od Luke do Lumbarde"

Sinoć je u izložbenom prostoru Centra za kulturu Vela Luka u sklopu programa Galerije moderne i suvremene umjetnosti otvorena izložba likovnog umjetnika Frane Franulovića iz Blata na Korčuli.

Na izložbi je prezentirano 36 radova, uglavnom instalacije i skulpture rađene u kombiniranoj tehnici. Izložbu je otvorio gosp. Tonči Padovan, ravnatelj Osnovne škole Blato, a o izložbi i likovnom radu Frane Franulovića govorila je voditeljica Galerije Centra za kulturu i organizatorica izložbegđa. Rada Dragojević Ćosović.

U ime Centra za kulturu Vela Luka brojnu publiku na izložbi pozdravila je prof. Ivana Prižmić. Izložba nosi naziv "Od Luke do Lumbarde", a popraćena je dvojezičnim katalogom u boji. Gosp. Frane Franulović poklonio je Centru za kulturu drvenu skulpturu "Požar leti u nebo" za umjetničku zbirku.

Na otvorenju izložbe bili su posjetitelji sa cijeloga otoka Korčule, a najviše posjetitelja je stiglo iz susjednog Blata. Za domijenak su se pobrinule članice Lige protiv raka koje su pripremile pogače i pršurate.

Izložba ostaje otvorena do 27. 08. 2013. i može se razgledati radnim danom od 8-15 sati i navečer od 19-22 sata. Subotom je galerija otvorena od 9-13 sati.


Ispis   E-mail