Otvorena skupna izložba „Ljubav i otok“

U galeriji Centra za kulturu Vela Luka otvorena je skupna izložba autora s otoka Korčule pod nazivom „Ljubav i otok“ povodom Valentinova. U Centru za kulturu već nekoliko godina organiziraju se izložbe i večeri poezije. Na ovogodišnjoj izložbi sudjelovalo je 26 izlagača od kojih je većina iz Vele Luke, te Korčule, Blata i Lumbarde.

Svoje radove izložili su članovi Udruge «Cvitić» , učenici 4 a razreda OŠ Vela Luka, te Marica Perčić, Branimir Žuvela, Valerija Jurjević, Anitda Dragojević, Sanda Vlašić, Vladimir Marinović, Danijela Borovina, Katarina Mušin, Dijana Surjan, Mario Dragojević, Paula Franulović Žuvela, Frane Franulović, Franko Bačić, John Klanfar, Chris Ray, Mario Maričić, Ante Marinović, Gordana Prižmić, Ella Fleš, Robert Vegar, Ognjen Padovan, Dragan Dragojević, Siniša Oreb, Denis Berković, a izložen je i dio zbirke razglednica Jerka Andreisa Staljara.
Izložbu je otvorio ravnatelj CZK dr.sc. Dinko Radić . Potom se organizatorica izložbe Rada Dragojević Ćosović obratila publici i istaknula raznolikost likovnog izričaja, šarolikost likovnih medija i tehnika prezentiranih na izložbi i brojnost autora s likovnim potencijalom na otoku Korčuli te se zahvalila svim sudionicima izložbe, radnoj skupini Udruge «Luško lito» na tehničkoj podršci i Dinu Cetiniću na dizajnu i grafičkoj pripremi pozivnice .

Nakon otvorenja izložbe voditeljica Narodne knjižnice „Šime Vučetić“ Anita Borovina, voditeljica galerije Centra za kulturu Vela Luka Rada Dragojević Ćosović i ravnatelj Centra za kulturu Vela Luka Dinko Radić čitali su ljubavnu poeziju Jerka Andreisa Stalijara iz njegove zbirke pjesama „Nek mi vrime novo ne donosi tugu“, a na kraju je i Jerko Andreis pročitao nekoliko novih pjesama.

U atriju Centra za kulturu Vela Luka mlada umjetnica Danijela Borovina je za vrijeme otvorenja izložbe napravila svjetlosnu instalaciju koja je svijetlila do kasnih večernjih sati.

Izložbu su posjetili brojni mještani i posjetitelji iz drugih mjesta na otoku.

Tekst: Dina Cahun


Ispis   E-mail