Španjolska TV ekipa La 2 RTVEU snimila arheološki lokalitet Vela Spila

Španjolska TV ekipa La 2 RTVEU došla je snimati Otok Korčulu kao otok poznatog istraživača i putnika Marka Polans bogatom kulturnom prošlošću i tradicijama poput viteških igara te vrhunskom gastronomskom i enološkom ponudom.

 

Između ostalih lokacija došli su i u Velu Luku snimiti jedan od najstarijih arheoloških lokaliteta na Mediteranu Velu Spilu. Intervjuirali su Dr.sc. Dinka Radića voditelja arheoloških istraživanja u Veloj Spili. Direktorica TZ Korčula Hana Turudić pojasnila je: Kao i ranijih godina i tijekom 2013. posredstvom Hrvatske turističke zajednice najavljeni su brojni posjeti studijskih grupa novinara i turističkih agenata gradu i otoku Korčuli. Cilj navedenih posjeta je jačanje promidžbenih aktivnosti na inozemnim tržištima.

 

U fokusu  interesa  španjolske TV ekipe, koja je u svibnju bila na pregledu terena, bilo je snimanje starog grada Korčule, akvatorija pred Korčulom, otočića Badije a potom naselja na otoku Korčuli, zanimljivosti pa tako i Vele Luke i Vele Spile. Otok Grad i otok Korčula prvo je odredište u programu TV ekipe a zatim slijede otoci Hvar, Brač, Rab, Krk, Cres i Lošinj.


Ispis   E-mail