Neka naše riči ostanu zapisane

U petak, 11.07.2013.u atriju Centra za kulturu Vela Luka održana je Večer poezije luških pjesnika, Neka naše riči ostanu zapisane. Na samom početku programa večer je uveličala ženska klapa Krejanca.

O pojmu poezije kao konkretnom izrazu ljudskog duha u umjetnički osjećajnom i ritmičkom jeziku te o njenom shvaćanju i načinu interpretiranja autorove poruke u pjesničkom izrazu, govorile su voditeljice programa, Anita Borovina, ravnateljica Narodne knjižnice Šime Vučetić i Ivana Prižmić, kustosica Galerije.

Slijedilo je predstavljanje luških poeta koji svoje slobodno vrijeme, trenutke svoje intime posvećuju plemenitom pozivu - poeziji. Prenijeli su na komad papira intimu svojih misli i doživljaja i s tim stihovima izašli pred javnost - Jerko Andreis Stalijar, Tina Anić, Tiho Dragojević i Željko Šeman. Ljubitelji poezije su mogli uživati u njihovim stihovima šarolikih motiva i osebujne tematike(ljubavna, zavičajna, misaono- refleksivna, religiozna).

Autori su rado prepričali i poneke zgode iz svog života pa su pročitane i neke humoristične pjesme. Također su pozvani svi oni koji pišu da se predstave na ovaj način i podijele svoj pjesnički dar da ovakvih događanja bude i dalje. Pred Velom Lukom stoji puno ljepote, vedrine i ushita, a upravo su pjesnici ona snaga koja će nam svojim stihovima oplemeniti stvarnost.


Ispis   E-mail