Program proslave Dana Općine Vela Luka i blagdana sv. Josipa

Vela Luka svoj dan tradicionalno slavi 19. ožujka, na blagdan svetog Josipa, zaštitnika crkve, obitelji, očeva, hrvatskog naroda te nebeskog zaštitnika Općine Vela Luka, povodom čega se od 8. do 22. ožujka sprema niz raznovrsnih događaja. Razdoblje je to koje svake godine posebno i svečano odiše za Velolučane, period duhovne svetkovine, glazbeno-scenskih događaja te prezentiranja raznih umijeća i sportskih postignuća. Prilika je to ujedno osvrnuti se na prethodno razdoblje i nagraditi sve one koji su u prošloj godini postigli zapažene rezultate. Dani su to veselja, plesa i pjesme, pa će se od kulturno - zabavnih događaja održati glavni godišnji nastup FD. Kumpanija, Male Mafrine, Humanitarni ples povodom Međunarodnog dana žena, oratorij „Za križen“ iz čuvene hvarske procesije u izvedbi Župnog zbora Sv. Cecilija iz Jelse, te 15. ožujka koncert jedne od najrespektabilnijih hrvatskih klapa, osvajača brojnih nagrada i priznanja, splitske klape Šufit.🎶
Dan uoči blagdana, 18. ožujka, održat će se Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Vela Luka, događaju će prethoditi svečani ophod Narodne glazbe i defile Veloluških mažoretkinja u centru mjesta. Svečanost će se nastaviti sutradan na blagdan Sv. Josipa kada ćemo tradicionalno obilježiti naš dan, najprije procesijom i svečanim euharistijskim slavljem, a potom i glavnim godišnjim nastupom folklornog društva Kumpanija.
Povodom obilježavanja sv. Josipa, mnoge ustanove nizom aktivnosti pridružit će se programu proslave. „S načelnicom na kavi“ svi zainteresirani moći će se pobliže informirati o pojedinim temama i direktno uputiti pitanja našoj načelnici. Svoje dane imat će dječji vrtić „Radost“, Turistička zajednica, Poduzetnički inkubator, Dobrovoljno vatrogasno društvo Vela Luka, Komunalac d.o.o, Komunalne djelatnosti, Centar za kulturu i Narodna knjižnica „Šime Vučetić“ koja će ove godine manifestaciju „Proljeće s Vučetićem“ upriličiti u spomen na nedavno preminulog istaknutog pjesnika i esejista rodom iz Vele Luke, Danijela Dragojevića.
Kao i svake godine dani Općine Vela Luka uveličat će se i nizom zanimljivih sportskih događaja u organizaciji naših udruga i ustanova, prvi od njih je tradicionalna Kros utrka učenika i nastavnika Srednje škole Vela Luka, nastavit će se šahovskim turnirom „Kraljica otoka Korčule 2024.“, malonogometnim turnirom, turnirom u odbojci, prvenstvom u stolnom tenisu, turnirom igara povodom Dana očeva, Mrklom strkom, te „Veloluškim kvizom“ u sklopu kojeg će svi ljubitelji pub natjecanja imati priliku provjeriti znanje o svom mjestu.
Program proslave realizirat će se u organizaciji Općine Vela Luka i Centra za kulturu Vela Luka, uz neizostavnu tehničku podršku Komunalnih djelatnosti, te u suradnji s nizom udruga, ustanova i klubova koji su se i ovom prilikom pridružili kreiranju manifestacije.
Manifestacija započinje već sutra, pridružite nam se na događajima koji su pred nama, proslavimo zajedno blagdan našeg nebeskog zaštitnika svetog Josipa i Dan Općine Vela Luka.

 


Ispis   E-mail