Priprema se humanitarna izložba Darka Oreba Šipana u Blatu

Danas je u prostorijama Centra za kulturu Vela Luka održan radni sastanak aktivista i predsjednice Udruge osoba s posebnim potrebama „Vincenca“ iz Blata Marine Milat i voditeljice Galerije CZK Rade Dragojević Ćosović oko pripreme za humanitarnu izložbu prokromskih figura Velolučanina Darka Oreba Šipana u Blatu.

 

- Organiziramo Darkovu izložbu 16. srpnja u Klavir sali Doma kulture s početkom u 20 i 30. Došli smo u Velu Luku zamoliti za pomoć i savjet kustosicu Radu, jer je CZK već uspješno organizirao dvije Darkove humanitarne  izložbe za Udrugu roditelja djece s posebnim potrebama „Cvitić“ iz Vele Luke. Darko je moj dobar prijatelj i dobar čovjek - rekao je aktivist „Vincence“ Ante Surjan.

- Autor Darko Oreb Šipan  svojim primjerom pokazuje koliko je bitna uloga pojedinca u zajednici - rekla je kustosica Ćosović dodajući kako im je veliko zadovoljstvo da mogu pomoći u tehničkom smislu sa savjetima kako organizirati ovu hvale vrijednu humanitarnu izložbu. - Centar za kulturu uvijek pomaže kada su ovakve akcije u pitanju, tako je bilo do sada, a tako će biti i ubuduće -   zaključila je Rada.

Udruga osoba s posebnim potrebama „Vincenca“ vrlo je aktivna u Blatu, tjedno organizira dječje likovne i kreativne radionice i radionice za odrasle, a financira se uglavnom od donacija i prodaje svojih radova.

- Na radionice nam dolaze i zdrava djeca i svi se družimo. Želimo kod zdrave djece podignuti  svijest o tome da među njima žive osobe s invaliditetom i kakve su im potrebe. Svaka pomoć nam je dobro došla i zato smo posebno zahvalni Darku - rekla je predsjednica „Vincence“ Marina Milat.

Radovi Darka Oreba Šipana nastaju uglavnom u brodskoj radioni, gdje se Darko nakon radnog vremena prepusti izradi prokromskih figura. Darko kroz ove figure prikazuje svoj život i veliki dio sebe humanitarnim izložbama nesebično poklanja drugima.


Ispis   E-mail