Predstavljen projekt Memorijalne zbirke "Oliver Dragojević"

 
Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, načelnica Općine Vela Luka Katarina Gugić te članovi radne skupine dr. sc. Dinko Radić, Ela Jurdana, Nikolina Jelavić Mitrović i Marko Padovan predstavili su projekt Memorijalne muzejske zbirke "Oliver Dragojević" koja će biti središte prisjećanja na Oliverovo glazbeno stvaralaštvo, ali i mjesto upoznavanja s vremenom i kulturno-povijesnim kontekstom u kojem je naš jedinstveni umjetnik djelovao. 
 
Od inicijative pokrenute 2019. godine do danas intenzivno se radilo na muzeološkoj pripremi, arhitektonskom rješenju i građevinskim radovima. Uz bogatu glazbenu karijeru Olivera Dragojevića, zbirka će pružiti uvid u ugledne festivale prošlih vremena, diskografske nagrade, kao i djelovanje poznatih skladatelja poput Zdenka Runjića.
Uz umjetnikovu obitelj, brojne glazbenike i prijatelje Olivera Dragojevića, predstavljanju su prisustvovali i potpredsjednik Vlada Republike Hrvatske Branko Bačić i potpredsjednica Hrvatskog sabora Sabina Glasovac., članovi radne skupine Hrvoje Manenica i Ante Gelo te ravnateljica Uprave za arhive, knjižnice i muzeje Anuška Deranja Crnokić.