Projekt Memorijalne muzejske zbirke "Oliver Dragojević" kreće u V. fazu

Na jučerašnjom održanom sastanku predočeno je trenutno stanje adaptacije zgrade Centra za kulturu za potrebe buduće Memorijalne muzejske zbirke „Oliver Dragojević“, koja će biti središte prisjećanja na Oliverovo glazbeno stvaralaštvo, ali i mjesto upoznavanja s vremenom i kulturno-povijesnim kontekstom u kojem je djelovao.

Sastanku su prisustvovali predstavnici obitelji Dragojević, općinska načelnica Katarina Gugić i ravnatelj Centra za kulturu Dinko Radić, koji su obišli zgradu, razgledali prostor budućeg stalnog postava, upoznali se s do sada realiziranim radovima, uz dogovor i planove za naredno razdoblje.

Od inicijative pokrenute u 2019. godini do danas intenzivno se radilo na muzeološkoj pripremi, arhitektonskom rješenju i građevinskim radovima koje financira Ministarstvo kulture i medija i Općina Vela Luka. U srpnju protekle godine Hrvatsko muzejsko vijeće odobrilo je predloženu idejnu muzeološku koncepciju čime su se stvorili uvjeti za dizajniranje i izrađivanje postava, dok su početkom godine odobrena sredstva od strane Ministarstva kulture i medija za V. fazu adaptacije zgrade.

Građevinski i bravarski radovi su u pojedinim prostorijama dobrim dijelom odrađeni, paralelno s radovima uređenja prostora radi se i na usklađivanju muzejske koncepcije, te nabavci različitih eksponenata koji će što vjernije prikazati život i bogatu karijeru velikog glazbenog umjetnika.