U Veloj spili uprizorene žive jaslice

U Veloj spili, jednom od najznačajnijih prapovijesnih lokaliteta na Mediteranu, u subotu, 23. prosinca, u organizaciji Udruge za očuvanje pokladnih običaja „Trtajun“ uprizorene su jedinstvene špiljske žive jaslice. Na mjestu koje svjedoči kontinuitet života unatrag 20 000 godina, prikazani su događaji koji okružuju Isusovo rođenje i ambijent Božjeg utjelovljenja. Jaslice, Sveta obitelj, anđeli, tri kralja, građani Betlehema, žudije te posebni četveronožni statist, okupljene su vratili u vrijeme rođenja Isusa i događaja koji je promijenio ljudsku povijest. Bila je to uistinu prekrasna božićna priča snažne poruke darivanja, poniznosti, nježnosti i ljubavi odaslane dan uoči Badnjaka iz monumentalnog lokaliteta u Veloj Luci.
Otajstvo Božića brojnim posjetiteljima kroz naraciju približio je naš župnik don Hrvoje Katušić, dok je s izvedbom najljepših pučkih božićnih napjeva događaj uveličao mješoviti zbor iz Dubrovnika „Libertas“, čijim se članovima na kraju večeri zahvalio predsjednik udruge Trtajun, Darko Dragojević.
Projekt je realiziran uz podršku Općine Vela Luka, Turističke zajednice, Komunalnih djelatnosti, Župnog ureda, Dubrovačko-neretvanske županije te velikog broja volontera.
Pridružujemo se zahvalama i čestitkama svima koji su doprinjeli petom uprizorenju živih jaslica u Veloj spili.
 
Prilog na HRT-u  o uprizorenju živih jaslica u Veloj spili
 
 
 
 
 
 
 

 


Ispis   E-mail